Klątwa Strahda

Niestety, nikt nie powie Ci czym jest FluxBB - musisz go poznać sam!

Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 2021-11-10 17:51:13

Saltanis
Administrator
Liczba postów: 74
WindowsChrome 95.0.4638.69

Zasady rozgrywki forumowej

Hej,

przed nami wstęp do Kampanii Strahda - prywatne sesje forumowe, jeden na jeden. Opowiedzą one odrobinę waszej historii, wprowadzą do przygody. Zaczną się gdzieś, w prywatnym miejscu każdego gracza i zakończą chwilę przed spotkaniem z pozostałymi.

Jak będziemy grać?
- Gramy po prostu sesję, tyle że zamiast mi odpowiadać głosowo, odpisujecie postami. Zabawę zaczynamy od mojego postu, którym każdego z was wprowadzę w sytuację.
- Podczas rozgrywki będę zadawać wam pytania, na które oczekuje odpowiedzi.

Jak często odpowiadamy i jak długo gramy?
- Najlepiej pisać przynajmniej jeden post dziennie. Tak byśmy wyrobili się w ciągu 2 tygodni.
- Nie będzie to długa rozgrywka, od paru do parunastu postów od każdego. Jeśli komuś wyjątkowo nie będzie leżeć taka forma, możemy zmieścić się nawet w 5/6 postach na osobę. Jeśli ktoś jednak będzie zaangażowany i chętny do rozbudowy wątku swojej postaci, zagramy nieco dłużej.

Jak powinny wyglądać posty i zasady rozgrywki
- Posty mają być full w klimacie. Wy reagujecie tylko waszą postacią, opisując jej przemyślenia, działania i odpisując mi na pytania które zadaje.
- Podczas rozgrywki forumowej macie pełny dostęp do swoich umiejętności/czarów a także obowiązują zasady mechaniki. Może pojawić się parę rzutów a także scena walki.
- Wszystkie rzuty wykonuję ja, jeśli wymagam od was jakiegoś rzutu, np na percepcję, w moim poście poinformuje was że taki rzut był wymagany oraz podam od razu jego wynik i opiszę efekt.
- Może być tak, że to wy chcielibyście na coś rzucić (np akcja ataku), deklarujecie więc to w swoim poście, piszecie opis fabularny dookoła takiej akcji, następnie ja w swoim poście rzucam za was kośćmi i informuje was o wyniku w odpowiedzi.

Tworzenie świata
- Podczas tej części i tylko podczas niej, macie możliwość samodzielnego tworzenia świata. Możecie dodawać postacie, miejsca do opisu, odległe lub całkiem bliskie. Pod warunkiem że ma to sens i rozwija waszą postać lub miejsce dla was ważne.
- Nie możecie jednak podejmować decyzji co robią takie dodane przez was postacie, ani określać że jakiś element na pewno się tam znajduje. Ta kwestia pozostaje  już do mojej oceny i reakcji.

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka